De dermal anchor wordt ook wel micro dermal genoemd omdat het zo’n klein sieraadje is. Het sieraadje bestaat uit een klein voetje dat onder de huid geplaatst wordt met behulp van een biopsy punch. In het voetje zitten een paar gaatjes zodat hij kan vastgroeien. Loodrecht op het voetje zit een klein hol staafje met schroefdraad erin. In het staafje kunnen verschillende soorten sieraadjes geschroefd worden, zoals platte, ronde disks met een steentje of andere vormen zoals sterretjes of bloemetjes.

De plaatsing.
Een biopsy punch zou je kunnen vergelijken met een appelboor maar dan heel klein. De piercer pakt de huid samen en haalt met behulp van de biopsy punch een heel klein stukje huid weg, met een diameter van zo ongeveer 1,6 mm. Met een tangetje wordt de voorkant van het voetje in de ontstane ruimte onder de huid geschoven. Hierna wordt de achterkant erin “geklikt”. Zo kan het vervolgens vastgroeien.

Een dermal anchor kan op veel plekken van het lichaam gezet worden. Heel populair zijn de plekken waar normaal gesproken de surface piercings gezet worden. Dankzij de grootte van de dermal is het ook op andere, lastigere plekken te plaatsen.
De genezing is sterk afhankelijk van de plaatsing van de dermal. Meestal is de volledige genezing 3 maanden. Hou er rekening mee dat de dermal anchor een klein sieraad is. Het sieraad groeit vast onder de huid maar er is een kans op uitgroeien als je het sieraad regelmatig stoot of ergens aan blijft hangen. Het kan ook zijn dat je na verloop van tijd geen zin meer hebt in je dermal anchor. Onze piercers kunnen dan je dermal eenvoudig en snel weer verwijderen.

De verzorging van een microdermal vind je hier.