FAQ

Met een nieuwe piercing mag je de eerste 6 tot 8 weken niet zwemmen, niet in de sauna, niet onder de zonnebank en niet in bad. Alle warme, vochtige ruimtes verhogen de kans op een ontsteking. Ook in de zee zwemmen mag de eerste paar weken niet met een verse piercing. Hoewel zout water goed is voor een piercing, bevat de zee ook veel andere bacteriën die schadelijk kunnen zijn.

Dit verschilt per piercing. Voor iedere piercing geldt; als er geen zwelling, verkleuring of irritatie rondom het gaatje zit is het meestal veilig om te wisselen. Bij sommige piercings is het nodig om tijdens de genezing te downsizen, en dit sieraad te dragen tot het helemaal genezen is. Na de genezing kun je het sieraad dan wisselen. Voor meer info over wisselen en downsizen, klik hier.

De verzorging van een nieuwe piercing is verschillend per piercing. Voor je bij Queen of Rings gepiercet wordt leggen we je uitgebreid uit hoe je je nieuwe piercing moet verzorgen. We geven je de verzorging ook voor de zekerheid mee op papier. Mocht je het toch vergeten zijn, hebben we hier een overzicht van de verzorgingsadviezen.

Vochtbultjes zijn een vaak voorkomend probleem bij piercings. Probeer je nieuwe piercing zo min mogelijk aan te raken, en er geen strakke kleding tegenaan te dragen. In het geval van een oor piercing kan je het beste op de andere kant slapen. Verder helpt een goede verzorging van jezelf en je piercing. Maak het gaatje regelmatig schoon, en zorg goed voor jezelf. Een uitgebreide uitleg en advies over vochtbultjes vind je hier.

Je kunt een vochtbultje het beste uitdrogen met een zeezout oplossing. Los wat zeezout op in gekookt water, laat dit afkoelen, en hou dit met een watje een paar minuten tegen je oor. Probeer verder zo veel mogelijk van de piercing af te blijven. Een vochtbultje kun je niet ‘doorprikken’, en een poging daartoe kan het bultje alleen maar vergroten. Als je niet zeker weet of je een vochtbultje of een ontsteking hebt mag je altijd langskomen in de shop om het door een van onze piercers te laten beoordelen.

Voor meer tips bij vochtbultjes, klik hier.

Zie hier onze prijslijst, de prijzen zijn inclusief het sieraad

Sommige piercings hebben meer kans op uitgroei dan andere, en hoe snel een piercing uitgroeit is per persoon verschillend. Piercings met kans op uitgroei zijn onder anderen: Dermal anchors, surface (zoals de nape en sideburn piercings), navel, tragus en forward helix.

Zeker! Wij hebben in de shop twee afgesloten kamers waar we onder andere intiem piercings zetten. Intiem piercings zetten we alleen op afspraak. Wil je om een andere reden gepiercet willen worden in een aparte ruimte (bijvoorbeeld vanwege geloofsovertuiging of zenuwen), bel dan van tevoren om een afspraak te maken.

Eén van de dingen die het Queen of Rings concept zo uniek maken is dat wij uitsluitend vrouwelijke medewerkers hebben. Ons team bestaat uit professioneel opgeleide piercers, tattoo-artiesten, laser specialisten en verkoopsters. Onze piercers hebben een goede kennis van de anatomie en hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van piercings, genital beadings en surface anchors. Intiempiercings zijn onze specialiteit. Het is voor ons van belang dat je altijd een eerlijk advies krijgt en tevreden de shop verlaat.

We adviseren om niet te veel piercings tegelijk te laten zetten, zodat het lichaam genoeg tijd heeft om te genezen. Mocht je meerdere piercings in het oor willen is het verstandig om met 1 oor te beginnen in verband met slapen. Meer dan 3 piercings tegelijk is meestal de grens, maar dit hangt ook af van de soort piercings.

Het is belangrijk om eerst na te gaan of de piercing echt ontstoken is, of er misschien iets anders aan de hand is. Laat het sieraad in elk geval zitten, om het insluiten van een ontsteking te voorkomen. Soms is het nodig om een sieraad van grotere omvang of ander materiaal in te zetten. Je kunt de piercing schoonhouden met zoutoplossing of antibacteriële zeep. Soms is het verstandig om de piercing te behandelen met antibacteriële spray, fusidinezuur of teatree olie. Gebruik deze opties echt alleen op advies van je piercer, omdat dit in sommige gevallen te heftig kan zijn. Je bent bij ons altijd welkom om langs te komen voor advies.

Bij Queen of Rings ben je altijd welkom om even bij ons binnen te lopen, maar i.v.m. drukte zal je af en toe moeten wachten. Hou je niet van wachten? Maak dan telefonisch een afspraak , zodat je zeker weet dat je op het gewenste tijdstip door ons geholpen wordt. Wij zijn 7 dagen per week geopend.

Wij schieten alleen in een oorlel, en alleen als het mogelijk is. We schatten per persoon in of het mogelijk is om te schieten, en als dit niet het geval is kun je het natuurlijk laten piercen.

Hoe snel een gaatje dichtgroeit verschilt per persoon. Meestal groeien piercings het eerste jaar nog dicht wanneer het sieraad er een dag uit is. Na een jaar is het vaak wel mogelijk om het sieraad iets langer uit te laten, mits het helemaal genezen is. Vaak kunnen we met behulp van een kleine stretchpen een ‘dichtgegroeid’ gaatje toch nog open krijgen. Zo niet, dan is het natuurlijk wel mogelijk om het opnieuw te laten piercen!

We kunnen helaas niet de garantie geven dat de daith piercing migraine verhelpt, de resultaten die we terugkrijgen op dit gebied zijn ongeveer 50/50. Naast dat de piercing zou helpen tegen migraine is het natuurlijk ook gewoon een mooie piercing. Het is dus zeker het proberen waard!

De meeste mensen vinden een verdoving niet nodig. Het piercen gaat erg snel, en de pijn is goed te doen. Het is mogelijk om een verdovende zalf aan te schaffen bij je huisarts, maar dit (in de meeste gevallen) niet gratis. Deze zalf verdooft echter alleen de bovenste huidlaag, en werkt niet in alle gevallen.

De sieraden die wij inzetten na het piercing zijn altijd hypo-allergeen en goed gekeurd door de GGD. Je kunt bij ons kiezen tussen high polished titanium, en 24K goldplated titanium. Voor meer informatie over welke materialen je kunt dragen, klik hier.