Hygiëne

INTERIEUR VAN DE STUDIO

Piercings en tattoos dienen gezet te worden onder de meest hygiënische omstandigheden. De inrichting van onze studio speelt hierin een grote rol. De wanden en vloeren zijn bekleed met glad en goed te reinigen materiaal, ondoordringbaar voor water. De waterkranen in de werkruimtes zijn uitgerust met een sensor, zodat we deze niet aan hoeven te raken. De werkruimtes zijn tevens voorzien van alcohol- en zeepdispensers. Onze sterilisatiekamer is gescheiden van de behandelruimte.

WERKWIJZE

Onze manier van werken is geheel afgestemd op de wensen van het ministerie van volksgezondheid en GGD. We gebruiken uitsluitend steriele naalden bij het zetten van een piercing. Een naald wordt maar één keer gebruikt. Na gebruik wordt de naald in een speciale naaldencontainer gedaan. Volle naaldencontainers worden door een speciale reinigingsdienst opgehaald en vernietigd. Bij iedere klant worden nieuwe handschoenen gebruikt en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met wegwerpmateriaal. Dispensers worden ingepakt met plastic dat achteraf wordt weggegooid. Om een piercing nauwkeurig te kunnen zetten, gebruiken we meestal een piercingklem. Deze klem wordt gesteriliseerd in een laminaatzakje. Dit zakje wordt pas opengemaakt wanneer de piercing gezet wordt.

STERILISATIEPROCES

Voor het schoon trillen van instrumenten zoals piercingklemmen wordt een ultrasoon reinigingsbad gebruikt. Hierbij wordt aangekleefd vuil (bloed en ander lichaamsvocht) losgetrild. Nadat de instrumenten in de ultrasoon zijn geweest, worden ze afgespoeld, droog gemaakt en ingepakt in laminaatzakjes en worden ze in de stoomsterilisator gelegd. Hierin worden ze bij hoge temperatuur en onder hoge druk gesteriliseerd.
Op het laminaatzakje zit een indicator-strip die verkleurt als het in de sterilisator is geweest. Dat voorkomt verwisseling van gesteriliseerde en niet gesteriliseerde materialen.

Download hier de richtlijnen voor piercing en tattoo: ggdkennisnet.nl/lchv