Beading, ookwel boegroes genoemd, is een bodymanipulatie die betrekking heeft tot het implanteren van balletjes onder de huid van de schacht van de penis. Dit wordt gedaan voor de stimulatie van beide partners, maar ook wel voor het uiterlijk.

Genital beading wordt meestal door mannen gedaan, maar recentelijk is er ook een handjevol vrouwen die dit ook laten aanbrengen in de schaamlippen.

Het is belangrijk aan te geven dat niet alle sexuele partners genital beading een fijn gevoel vinden. Als je partner geribbelde en andere “pret condooms” niet fijn vindt, kun je beter overwegen deze bodymanipulatie te vergeten.

Plaatsing
Voor mannen kunnen de beads gemakkelijk ingezet worden in de schacht van de penis en in de voorhuid.Het is niet mogelijk ze in de eikel of dieper onder de huid te zetten.

Materiaal
Meestal wordt er chirurgisch staal, titanium, of PTFEgebruikt, maar er zijn aanzienlijke opties mogelijk in grootte en vorm. Het is belangrijk dat het materiaal biocompatible is om complicaties te vermijden.

Procedure
De beads kunnen geplaatst worden met een techniek die veel op piercen lijkt. Met het grote verschil dat het sieraad compleet onder de huid verdwijnt, Als de ingang en de uitgang van de openingen genezen zit de bead opgesloten.

De piercing wordt gemaakt met een grote naald, de huid wordt samengepakt in de piercingklem en er wordt een in en uitgang gepierced.
Een taper volgt, dat is een conische pen die de bovenliggende huid losmaakt van de onderliggende huidlaag zodat de bead erin past.

Voordeel: Het is een simpele en snelle procedure , niet pijnlijker dan een andere genitale piercing.
Nadeel: Er zijn 2 incisies nodig per bead (ingang en uitgang van de naald ), per persoon is het verschillend hoe zichtbaar de littekens zullen zijn na genezing

Genezing en verzorging
Eenmaal op zijn plaats zijn de implants permanent, ze kunnen wel verwijderd worden maar dan moet de wond opengemaakt worden met een scalpel. Aangezien de beads van een hoog kwalitatief materiaal zijn en geplaatst door een ervaren artiest die weet van de anatomie en hygiëne regels, is de genezing van de beads over het algemeen probleemloos. Voorzichtig wassen met een oplossing van water en zeezout werkt het beste.

In een zeer enkel geval ( meestal door slechte plaatsing maar niet altijd) kan afstoting voorkomen, dan lijkt de implant een blaar te vormen met een bloeduitstorting en komt hij door de huid als een splinter en valt eruit.

Migratie, dat betekent dat de bead beweegt onder de huid en veranderd van plaats is vrij normaal.
Het kan worden geminimaliseerd door de beads genoeg tijd te geven te helen ( als de huid weer aan elkaar groeit, moet die de bead op z’n plaats houden) maar zelfs dan kan het niet worden gegarandeerd, dus wees voorbereid dat de beads niet perfect op een rijtje blijven zitten ook al zijn ze zo geplaatst.

Alternatieve namen

Pearling
Dat is een type of genital beading die gebruikt wordt als er parels in plaats van chirurgisch staal of PTFE implants gebruikt worden

Yakuza Beads
Dat is gerefendeerd aan het yakuza ritueel van het plaatsen van een parel onder de huid van de penis voor elk jaar dat men in de gevangenis heeft gezeten.

Boekroe
De Surinaamse benaming voor genital beading. In Suriname is beading erg populair en wordt het zelfs gewoon midden op straat onder slechte hygiënische omstandigheden uitgevoerd.