De industrial verbindt twee piercings in het oor door een lange barbell. De meest voorkomende industrial is een diagonale barbell die twee helix piercings met elkaar verbindt. Maar geen enkel oor is hetzelfde en er zijn verschillende variaties mogelijk, zowel horizontaal als verticaal. Bij het plaatsen van de barbell zijn er twee variaties mogelijk. Er kan direct één lange barbell geplaatst worden, die de gehele genezingsperiode blijft zitten. Dat kan een titanium barbell zijn, of een barbell van bioplast of PTFE. Na genezing wordt de barbell dan nog iets ingekort zodat hij precies past. Het nadeel van deze methode kan zijn dat het lange sieraad druk kan uitoefenen op andere delen van het oor of dat er complicaties kunnen ontstaan door zwelling.

Er kan ook gekozen worden voor twee afzonderlijke kortere barbells. Na genezing worden deze vervangen voor de uiteindelijke lange barbell. Het nadeel hiervan is dat de piercings een beetje kunnen vergroeien, waardoor ze niet meer in elkaars verlengde zitten.

De piercing wordt gezet met een lange barbell van 1,6 mm of 2 afzonderlijke barbells van 1,6 mm.

Een industrial is niet in ieder oor mogelijk. We kunnen in de shop voor je nakijken of de piercing mogelijk is in jouw oor. 

De genezing bedraagt ongeveer 3 tot 9 maanden

De verzorging van een industrial vind je hier.