Wisselen en downsizen

WISSELEN EN DOWNSIZEN

Wanneer je gepiercet wordt hoor je vaak verschillende meningen over de tijd wanneer je voor het eerst mag wisselen. Bij gaatjes schieten bij juweliers hoor je vaak dat je al na een week of twee mag wisselen, piercers adviseren om langer te wachten; wat moet je geloven? Vooral bij kraakbeen piercings zijn hier veel misvattingen over. Je hebt vast wel eens van iemand gehoord dat hun piercing pas genas toen ze er een kleinere oorbel in deden. Waarom raden piercers dit dan niet aan?

Er is een groot verschil tussen de tijd dat je mag downsizen, en dat je zelf mag wisselen. We raden bij veel kraakbeen piercings aan om na 2 a 3 maanden terug te komen voor een korter staafje. Een kraakbeenpiercing is de eerste maanden ontstekingsgevoelig, en wordt om deze reden gepiercet met een staafje wat te lang is. Zo heeft het wondje genoeg ruimte om te zwellen, en kan jij je piercing goed schoonhouden. Na 2 a 3 maanden is het ergste ontstekingsgevaar voorbij, en is de meeste zwelling gaan liggen. Het is dan aan te raden om het staafje wat in te laten korten. Het inkorten (downsizen) doen we met een nieuw titanium of 24K. goldplated titanium staafje. Dit gebruiken we ook na het piercen, en is eigenlijk hetzelfde, alleen dan een maatje korter! De lange barbell die bij het piercen ingezet is kan namelijk juist zorgen voor irritatie omdat deze te veel beweegt. Ook heb je kans dat de piercing scheef groeit als je er toch (per ongeluk) op slaapt. Laat het downsizen altijd door een professionele piercer doen. Een te kort staafje inzetten kan namelijk juist zorgen voor ontstekingen en irritaties.

Dat je je piercing in mag korten, betekent helaas niet dat het helemaal genezen is! De totale genezing van een kraakbeenpiercing duurt gemiddeld 6-9 maanden, maar kan ook oplopen tot een jaar. Als de genezingsperiode voorbij is en je piercing helemaal rustig is mag je gaan wisselen naar andere soort sieraden. We hebben in onze shop een groot aanbod voor genezen piercings, van blingbling tot minimalistische sieraden. We kunnen je altijd adviseren in wat voor sieraad bij jouw oor en piercing past, en wat het beste is voor je genezing. Vervolgens zetten we het sieraad gratis voor je in.

Je bent bij Queen of Rings altijd welkom om je piercing te laten checken. Wij schatten dan in of je al kunt downsizen of wisselen. Hopelijk tot snel!