Exclusieve piercings

EXCLUSIEVE PIERCINGS

Iedere piercing is een manier van zelfexpressie. Of je nu een helix of een bridge hebt, iedere piercingcombinatie is uniek. Toch zijn er bepaalde piercings die je echt onderscheiden van de rest, door de aparte plaatsing. Sommige van deze piercings zijn zo exclusief door hun lastige genezing of pijnlijke plaatsing, en sommige alleen door de creatieve plaatsing. Hieronder vind je een opsomming van aparte piercings die niet vaak gezet worden.

Dahlia’s

De dahlia piercing wordt, net als haar grote broer de wangpiercing, meestal als paar gezet. Cheeks worden in de kuiltjes van de wang gezet, of op de plaats waar kuiltjes natuurlijk zouden vormen. Dahlia’s zitten echter dichter naar binnen, in de hoek van de mond. De plaatsing is erg belangrijk om te voorkomen dat de piercing uitgroeit. Ondanks dat de piercing niet zo populair is hebben we hier bij Queen of Rings veel ervaring mee. Dahlia’s zijn net als cheeks lastig te genezen, en vragen dus ervaring en geduld. Zelfs na de genezing kan het zijn dat de piercings opspelen en gaan irriteren. Het is wel een hele speciale eyecatcher, die elke glimlach opleukt!

Mantis

Mantis piercings zijn eigenlijk gewoon normale neuspiercings, met een iets andere plaatsing. Ze worden standaard als paar gezet, en staan vaak het mooist in combinatie met een septum, of dubbele standaard neuspiercings. De genezing is vaak hetzelfde als een normale neuspiercing, wat deze aparte plaatsing geschikt maakt voor bijna iedereen! De mantis piercings zien er bijna hetzelfde uit als de austin bar die horizontaal door het puntje van de neus gaat. Met de austin bar wordt er echter veel meer weefsel gepiercet, en is het een lastigere genezing. Om die reden kiezen de meeste mensen voor de mantis piercings.

Nasallang

Met twee matchende neuspiercings krijg je vaak de vraag ‘gaat dat helemaal door je neus heen?’. Met een Nasallang is dat antwoord ‘Ja!’. De piercing is eigenlijk een combinatie van twee neuspiercings en een piercing door je septumkraakbeen. Een normale septumpiercing gaat niet door het kraakbeen, maar door de sweetspot; een heel dun velletje tussen je neuskraakbeen en hoge septumtussenschotje. Omdat de nassalang door het tussenschotjes gezet wordt is het een van de lastigste piercings om te genezen. Het is natuurlijk erg dik kraakbeen, en een semi-bewegelijke plek.

Septril

Een septril piercing wordt vaak gedragen met een klein balletje of disc aan de onderkant van de neus. De genezing is niet heel anders als die van een normale neuspiercing, omdat er ongeveer dezelfde dikte kraakbeen gepiercet wordt. Wat de septril piercing zo speciaal maakt, is dat er een gestretchte septum piercing nodig is om de septril te kunnen zetten. De achterkant van de labret komt in de gestretchte septum te liggen. Een reversed septril is ook mogelijk, de labret komt dan op de voorkant van de neus uit. Dit oogt als een halve rhino

Rhino

De rhino piercing is eigenlijk een surface piercing door het puntje van de neus. Je hoeft je dus niet lang af te vragen waar de naam vandaan komt! De piercing is lastig om te genezen, omdat het een plaatsing is waar veel kraakbeen en weefsel gepiercet wordt. De geneestijd is dus een stuk langer dan een normale neuspiercing. Het voordeel van deze piercing is wel dat het een erg aparte look is, die bijna niemand heeft.

Industrials

De standaard industrial piercing verbind twee ‘helixen’ met een lange barbell boven in het oor. Deze piercing is erg populair, ondanks de lange genezingstijd. Het jammere van deze variant is dat het niet bij iedereen mogelijk is, en je een hele specifieke anatomie moet hebben. Gelukkig zijn er andere versies van de industrial die bij meer mensen mogelijk zijn. Zo kun je een lage en hoge inner conch met elkaar verbinden, om zo de illusie te krijgen dat er een verticale staaf door je oor loopt. Het is ook mogelijk om een rook en vertical helix te verbinden. Als je toch heel graag een traditionele industrial zou willen maar hier niet de anatomie voor hebt kun je vaak met speciale sieraden toch de look creëren. Zo kun je een helix en forward helix verbinden met een kettinkje, en een speciaal sieraad laten maken op de afmetingen van jouw oor. Welke soort industrial het beste bij jouw oor past verschilt per persoon. Je bent bij Queen of Rings altijd welkom om de mogelijkheden te bespreken!

Transverse lobe

De transverse lobe is een piercing die dwars door de oorlel heengaat. Deze piercing is bij (bijna) iedereen mogelijk, en geneest vrij makkelijk. De geneestijd is vaak iets langer dan een normaal oorlelgaatje, omdat er meer weefsel gepiercet wordt.

Orbital

Net als bij de industrial verbind de orbital twee losse piercings. Waar er bij de industrial een barbell gebruikt wordt, gebruik je in het geval van een orbital een ring. De orbital zie je meestal in een oorlel, of helixrand, maar kan op veel verschillende manier gezet worden. Iedere twee piercings verbonden door een ring zijn technisch gezien een orbital. Bij het piercen van een orbital is het belangrijk om de twee piercings eerst los te genezen. Je kunt niet zomaar iedere twee piercings met elkaar verbinden, de twee losse piercings worden afgemeten en in de goede hoek voor de ring gepiercet. Goede nazorg is daarom erg belangrijk, om te zorgen dat de losse piercings niet scheefgroeien voor de ring geplaatst kan worden.

Andere plaatsingen

Naast de apartere piercings die hierboven genoemd zijn kun je natuurlijk ook gewoon een populairdere piercing nemen met een aparte plaatsing. Het voordeel hieraan is dat de genezing een stuk makkelijker is, en je tegelijk wel een unieke look hebt. Voorbeelden van apartere plaatsingen zijn:

  • Wenkbrauwpiercings aan de aanzet van de wenkbrauw. Een standaard wenkbrauwpiercing wordt gezet in de boog van de wenkbrauw, of verder naar buiten. Voor een apartere look kun je dit ook wat verder naar binnen laten zetten. Dit is vooral mooi in een symmetrisch paar. Het is ook mogelijk om een surfacepiercing horizontaal boven de wenkbrauw te zetten.
  • Oorpiercings in aparte combinaties of plaatsingen. Zo kun je bijvoorbeeld een conchpiercing ook heel laag in het oor zetten, of een helix hoger en verder naar binnen. Met oorpiercings zijn veel creatieve combinaties mogelijk. Bij Queen of Rings denken we graag mee over een unieke combinatie in jouw oor.
  • Verticale of diagonale tepelpiercings. Tepelpiercings worden standaard horizontaal en parallel aan de vloer gezet. Door deze piercings in een andere hoek te zetten creëer je snel een aparte look. Vooral bij mannen is het vaak erg mooi om de tepelpiercing diagonaal te zetten zodat deze mooi meeloopt met de borstspier.
  • Alternatieve navelpiercings. Een navelpiercing moet, zoals iedere andere piercing, goed meewerken met de anatomie. Voor mensen met navels die niet werken met een traditionele navelpiercing zijn er veel andere opties mogelijk. Zo kun je de piercing ook aan de onderkant zetten, of horizontaal aan de zijkant.

Je bent bij Queen of Rings altijd welkom voor advies. We denken graag met je mee over welke piercings wel en niet werken met jouw anatomie, en wat mooi bij je anatomie staat. Hoewel sommige van de bovenstaande piercings voor gevorderden zijn, is er met de goede instelling en nazorg veel mogelijk. We staan altijd open voor een leuk nieuw project!