Piercings die we niét zetten

De Snake eyes is een piercing die de laatste tijd razend populair is. Mensen zijn dan ook vaak teleurgesteld wanneer ze te horen krijgen dat we deze piercing niet zetten. Naast snake eyes zijn er meerdere piercings waarvan wij hebben besloten ze niet te zetten, op basis van jarenlange ervaring en op aanraden van de GGD. We vinden het belangrijk dat de piercings die we zetten een lange tijd mooi kunnen blijven zitten en bij jouw anatomie passen. We zullen je dus altijd zo goed mogelijk adviseren over wat bij jouw anatomie past.

Snake eyes is een tongpiercing die horizontaal door het puntje van je tong gezet wordt. Een verticale tongpiercing kan dieper in je mond gezet worden, en zit dus verder van je tanden af. Als je er dan zelf niet teveel mee speelt blijft de schade aan de tanden beperkt. Bij snake eyes is blijvende schade niet te voorkomen omdat de balletjes altijd tegen de tanden aan zullen komen. Dit is echter niet de enige reden dat we deze populaire piercing niet zetten.
Je tong bestaat uit twee losse spieren, die samenwerken om alle bewegingen te kunnen maken. Dit is ook de reden dat mensen met een gespleten tong de twee delen los van elkaar kunnen bewegen. Met een snake eyes piercing verbind je je tongspieren met elkaar, en limiteer je de beweging in de tong. Je krijgt er dus eigenlijk een spraakgebrek van!
Hiernaast lopen er vaak meerdere grote aders, en wat kleine adertjes door je tong. Tijdens het zetten van een ‘normale’, verticale tongpiercing zal een professionele piercer altijd met een lampje kijken of er geen aders lopen door de plek die gepiercet wordt. Met een horizontale piercing is het haast niet mogelijk om te zien of er geen belangrijke aders geraakt worden. Het is dus een piercing met enorm veel risico’s, en zal (bijna) altijd blijvende schade aanrichten.

Een andere vergelijkbare piercing die we niet zetten is een scoop piercing. Dit is een soort surface piercing door de tong. Omdat deze piercing vaak verder naar achter geplaats wordt is deze minder schadelijk voor je tanden, maar juist gevaarlijker om te zetten. Het is namelijk onmogelijk om te zien of je geen grote aders raakt. Ook verbind je net als bij de snake eyes de twee tongspieren. Veel mensen verwarren de scoop met venom piercings. Venom piercings komen onder aan je tong uit, en zijn dus eigenlijk gewoon twee verticale tongpiercings. Deze piercings zetten we bij Queen of Rings wel!

Een heel andere soort piercing die we niet zetten is de populaire surface lip piercing. Vanwege de vele beweging in de lip is het niet mogelijk een staafje in te zetten wat goed zit als de lip ontspannen zit, maar niet te kort is als je je lip uitrekt. Je moet hier dus een heel lang staafje inzetten, zodat het niet te strak kan komen te zitten, maar dit staafje beweegt dan veel te veel en geneest niet. Het is wel mogelijk om twee ashley piercings te zetten. Deze komen achter in je mond uit, en werken daarom beter mee met je lip. Dit ziet er vanaf de voorkant precies hetzelfde uit!

Buiten deze 3 piercings zetten we bij Queen of Rings bijna alles. In sommige gevallen raden we je bepaalde plekken af voor surface of dermal piercings. Dit omdat je huid op deze plaats te strak of te bewegelijk is en de piercing te snel uitgroeit (bijvoorbeeld op handen of voeten), of omdat het gevaarlijk is in verband met aders (bijvoorbeeld aan de binnenkant van de pols). Onze piercers gaan graag een uitdaging aan, en denken graag met je mee over welke piercing bij je past. We staan ook altijd open voor ‘apartere’ piercings zoals mantris neuspiercings, nasalang, septril, cheeks, dahlias, enz. Als je zelf een leuk idee hebt mag je dit altijd met ons bespreken om te kijken wat mogelijk is! De gezondheid van de klant en duurzaamheid van de piercing staat altijd voorop, als iets niet mogelijk is zullen we je dit altijd aangeven.