Nazorg Body

NAZORG BODYPIERCINGS

Je zojuist geplaatste piercing zal de komende paar dagen gevoelig zijn of een beetje pijn doen. Na een paar dagen hoort de ergste pijn verdwenen te zijn. Tijdens het piercen ontstaat er een diepe wond die tijd nodig heeft om te genezen. Hoe snel deze wond geneest hangt af van de plaats van de piercing en de kwaliteit van de nazorg..

Als nazorgmethode raden wij je een zoutoplossing of het gebruik een milde antibacteriële zeep aan.

Voor een zo goed mogelijke genezing is het raadzaam je aan de volgende regels te houden:

* Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen.

* Maak de piercing 2 maal daags schoon met een zoutoplossing. Dit doe je middels je handen te wassen met een antibacteriële zeep. Schud de zoutoplossing goed en spray de oplossing op een wattenstaafje. Haal dit wattenstaafje langs de gaatjes van de piercing. Draai het sieraad niet rond maar beweeg met de lengte van het staafje mee.

* Vermijdt de eerste twee maanden contact met zwemwater en maak geen gebruik van zonnebank of stoombaden/sauna. Dit om infectie te voorkomen.

* Druppel geen wonddesinfectie op de wond. Dit is te heftig voor het helende weefsel en houd de wond onnodig lang open.

*Zorg dat de piercing zo droog mogelijk blijft.

*Zorg dat er geen crème, bodylotion, make- up of andere verzorgingsproducten in de wond terechtkomen.

* Draag geen pleisters over de piercing zodat het wondje goed kan ademen. Indien nodig, neem dan even contact op om te vragen naar mogelijkheden voor bijvoorbeeld werk of sport.

* Draag geen strakke of vuile kleding over de piercing om wrijving, irritatie en ontstekingen te voorkomen;

* Verwijder de piercing nooit zelf, vraag hierbij hulp van de piercer of neem contact op voor passend advies. Dit geldt dus ook voor tijdens de verzorging ervan of als je de piercing toch weer zat bent bijvoorbeeld.

Tips bij tepelpiercings:

* Zorg dat je tijdens slapen en sporten een strak topje draagt die niet al te veel knelt onder de borsten want je wilt natuurlijk nog wel een goede bloedsomloop behouden en lekker kunnen slapen.

* Draag ook overdag een strakker topje/shirt. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk wrijving tegen je piercing aan komen en piercings goed tegen je lijf aan worden gehouden en zo niet zo snel ergens aan blijven haken maar ook dat het niet te veel beweegt.

*Zorg ook dat de piercing altijd tegen iets schoons aan zit. Het is een open wond, of je het nu ziet of niet (want de gaatjes zijn meestal erg klein) en daar moet je ook zo mee omgaan. De Libresse micro inlegkruisjes bieden hiervoor (bij de dames) uitkomst. Bij de heren is het dragen van een hemd onder de kleding een goed idee. Zorg dan dat je dagelijks een schoon shirt aantrekt.

*Bij Queen of Rings krijg je 9 maanden gratis advies. Dit houdt in dat je altijd langs mag komen om je piercing na te laten kijken. In een geval van ontsteking of keloid zullen we je doorverwijzen naar je huisarts. Je bent bij ons altijd welkom voor advies.

Gemiddelde geneestijden bodypiercings:

* tepel: 9-12 maanden
* navel: 9-12 maanden
* wenkbrauw: 3-6 maanden
* bridge: 3-6 maanden
* nape: 4-9 maanden
* sideburn: 4-9 maanden
* septum 2-4 maanden