Nazorg Kraakbeen

DE VERZORGING VAN JE KRAAKBEENPIERCING:

Je zojuist geplaatste piercing zal de komende paar dagen gevoelig zijn of een beetje pijn doen. Na een paar dagen hoort de ergste pijn verdwenen te zijn.
Indien je langdurig last houdt van pijn, raadpleeg dan Queen of Rings.

Tijdens de geneestijd mag het geplaatste titanium sieraad niet verwijderd worden, tenzij er sprake is van een allergische reactie. De geneestijd verschilt per piercing en per persoon. Je algemene gezondheid en conditie speelt hierbij een rol. We raden je aan het eerste sieraad minimaal 4-6 maanden te laten zitten.
Kraakbeen piercings genezen langzamer dan piercings die in wat zachter weefsel (met een betere doorbloeding) gezet zijn. Je moet daarom vaak rekening houden met een geneesperiode van zeker 6-9 maanden, meestal duurt het zelfs nog langer. Als nazorgmethode raden wij je een zoutoplossing of het gebruik een milde antibacteriële zeep aan.

Voor een zo goed mogelijke genezing is het raadzaam je aan de volgende regels te houden:
* Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen.

* Maak de piercing 2 maal daags schoon met een zoutoplossing. Dit doe je middels je handen te wassen met een antibacteriële zeep. Schud de zoutoplossing goed en spray de oplossing op een wattenstaafje. Haal dit wattenstaafje langs de gaatjes van de piercing. Draai het sieraad niet rond, het sieraad hecht zich niet aan je huid en groeit dus niet vast

* Probeer niet op je piercing te liggen tijdens je slaap. Ook niet als je piercing ‘genezen’ aanvoelt. Je vers gezette piercing is erg fragiel, en kan het gewicht van je hoofd de hele nacht niet aan. Naast vochtbultjes kan de druk ook scheefgroei van de piercing veroorzaken, en dit is erg moeilijk terug te draaien. Ben je een wilde slaper en lukt het niet om niet op je piercing te liggen? Overweeg om een reiskussen, of een ander kussen met een gat erin aan te schaffen. Als je je oor in het gat van het kussen kan leggen staat er geen druk op, en is je piercing een stuk blijer!

* Let op met haar producten. Dit mag natuurlijk niet in de wond geraken.

* Plak de piercing niet af met pleisters. Een pleister zet druk op het wondje en sluit de huid af. Hierdoor heb je een vergrote kans op ontsteking.

* Vermijdt de eerste 6 weken contact met zwemwater en maak geen gebruik van zonnebank of stoombaden/sauna. Dit om infectie te voorkomen.

* Druppel geen wonddesinfectie op de wond. Dit is te heftig voor het helende weefsel en houd de wond onnodig lang open.

*Als je het kraakbeen piercet, zwelt dit altijd een beetje op. Indien je sieraad te strak is komen te zitten, kom dan even bij ons langs. Een sieraad moet altijd ruimte geven aan het kraakbeen om te zwellen, maar moet ook niet zo lang zijn dat je er makkelijk aan blijft haken. Laat je piercing altijd wisselen door de piercer, doe dit niet zelf. Wisselen is een priegelwerk. Een ringetje kan veel druk geven bij het slapen, en beweegt veel meer dan een staafje. In sommige gevallen helpt het dus om je sieraad om te wisselen naar een staafje. Als je al staafje te kort blijkt te zijn; zetten wij er een langere voor je in.

* Je kunt bij kraakbeen piercings last krijgen van een vochtbultje. Dit is een rood blaasje bij het gaatje van je piercing. Een vochtbultje wordt vaak verward met een kraakbeenontsteking. Een ontsteking moet echter anders behandeld worden dan alleen een vochtbultje. Heb je last van overmatige zwelling, overgevoeligheid, extreme roodheid en pus uit de wond? Neem dan gelijk contact op met de piercer, of de huisarts. In de meeste gevallen moet het sieraad gewisseld worden voor een langer sieraad, en is er een antibioticazalf (bijv. affusinezuurcrème) nodig. Haal het sieraad er niet uit, om inkapseling van een ontsteking te voorkomen.

* Indien je last hebt van een vochtbultje bij je piercing, is het raadzaam hier maatregelen tegen te nemen zodat het bultje zo snel mogelijk weer weg is. Je kunt via onze website meer informatie, tips en trucs vinden over vochtbultjes en andere eventuele problemen die je met je piercing zou kunnen hebben:  www.queenofrings.nl

 

* Bij Queen of Rings krijg je 9 maanden gratis verzorging en advies. Dit houdt in dat je altijd langs mag komen om je piercing na te laten kijken. In een geval van een ontsteking of keloïd zullen we je doorverwijzen naar je huisarts .Je bent bij ons altijd welkom voor advies!