DE VERZORGING VAN JE NEUSPIERCING:

Je zojuist geplaatste piercing zal de komende paar dagen gevoelig zijn of een beetje pijn doen. Na een paar dagen hoort de ergste pijn verdwenen te zijn.
Indien je langdurig last houdt van pijn, raadpleeg dan Queen of Rings.

Tijdens de geneestijd mag het geplaatste titanium sieraad niet verwijderd worden, tenzij er sprake is van een allergische reactie. De geneestijd verschilt per piercing en per persoon. Je algemene gezondheid en conditie speelt hierbij een rol. We raden je aan het eerste sieraad minimaal 2-4 maanden te laten zitten.
Neusvleugel piercings genezen langzamer dan piercings die in wat zachter weefsel (met een betere doorbloeding) gezet zijn. Je moet daarom vaak rekening houden met een geneesperiode van zeker 4-9 maanden.

Voor een zo goed mogelijke genezing is het raadzaam je aan de volgende regels te houden:
* Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen.

* Maak de piercing 2 maal daags schoon met een zoutoplossing. Dit doe je middels je handen te wassen met een antibacteriële zeep. Schud de zoutoplossing goed en spray de oplossing op een wattenstaafje. Haal dit wattenstaafje langs de gaatjes van de piercing. Draai het sieraad niet rond.

* Indien je een septum piercing naar binnen wilt dragen dien je het eerst schoon te maken. Schuif het sieraadje voorzicht naar achteren over de verdikking in je neus heen. Draag het sieraad niet de hele genezing naar binnen.

* Let op met het dragen van mondkapjes, zorg dat het geen druk zet op je piercing. Als je je mondkapje een lange tijd op moet houden kun je je piercing tussendoor een extra keer schoonmaken met zoutoplossing.

* Let op met make-up en dagcrème, dit moet 3-5cm van het gaatje afblijven. Ook zonnebrand en andere cosmetische producten mogen niet bij de piercing in de buurt aangebracht worden.

* Plak de piercing niet af met pleisters. Een pleister zet druk op het wondje en sluit de huid af. Hierdoor heb je een vergrote kans op ontsteking.

* Vermijdt de eerste 6 weken contact met zwemwater en maak geen gebruik van zonnebank of stoombaden/sauna. Dit om infectie te voorkomen.

* Druppel geen wonddesinfectie op de wond. Dit is te heftig voor het helende weefsel en houd de wond onnodig lang open.

*Een nieuwe piercing zwelt altijd een beetje op. Indien je sieraad te strak is komen te zitten, kom dan even bij ons langs. Een sieraad moet altijd ruimte geven aan het kraakbeen om te zwellen, maar moet ook niet zo lang zijn dat je er makkelijk aan blijft haken. Laat je piercing altijd wisselen door de piercer, doe dit niet zelf.

* We plaatsen de neuspiercing met een ringetje of een staafje. Wanneer het huidige sieraad irritatie/druk geeft is het verstandig om dit te wisselen naar een ander sieraad. L Laat je piercing altijd wisselen door de piercer, doe dit niet zelf. Wisselen is een priegelwerk, en zelf creëer je vaak meer schade.

* Je kunt bij neusvleugel piercings last krijgen van een vochtbultje. Dit is een rood blaasje bij het gaatje van je piercing. Een vochtbultje wordt vaak verward met een kraakbeenontsteking. Een ontsteking moet echter anders behandeld worden dan alleen een vochtbultje. Heb je last van overmatige zwelling, overgevoeligheid, extreme roodheid en pus uit de wond? Neem dan gelijk contact op met de piercer, of de huisarts. In de meeste gevallen moet het sieraad gewisseld worden voor een langer sieraad, en is er een antibioticazalf (bijv. fusidinezuurcrème) nodig. Haal het sieraad er niet uit, om inkapseling van een ontsteking te voorkomen.

* Indien je last hebt van een vochtbultje bij je piercing, is het raadzaam hier maatregelen tegen te nemen zodat het bultje zo snel mogelijk weer weg is.

* Bij Queen of Rings krijg je 9 maanden gratis verzorging en advies. Dit houdt in dat je altijd langs mag komen om je piercing na te laten kijken. In een geval van een ontsteking of keloïd zullen we je doorverwijzen naar je huisarts .Je bent bij ons altijd welkom voor advies!

 

Geneestijden:
Septum                              2-4 maanden
Neusvleugel                        4-9 maanden