Nazorg Oorlel

NAZORG OORLEL

Je zojuist geplaatste piercing zal de komende paar dagen gevoelig zijn of een beetje pijn doen. Na een paar dagen hoort de ergste pijn verdwenen te zijn. Indien je langdurig last houdt van pijn, raadpleeg dan Queen of Rings.

Tijdens de geneestijd mag het geplaatste titanium sieraad niet verwijderd worden, tenzij er sprake is van een allergische reactie. De geneestijd verschilt per piercing en per persoon. Je algemene gezondheid en conditie speelt hierbij een rol.
We raden je aan het eerste sieraad minimaal 2-3 maanden te laten zitten.

Piercings in je oorlel genezen doorgaans vrij snel en gemakkelijk. Houd rekening met een geneestijd tussen de 2-3 maanden. Soms kan de geneestijd dus wat uitlopen als je gaatje al wat meer richting de kraakbeenrand zit.

Als nazorgmethode raden wij je een zoutoplossing of het gebruik een milde antibacteriële zeep aan.

Voor een zo goed mogelijke genezing is het raadzaam je aan de volgende regels te houden:

* Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen.

* Maak de piercing 2 maal daags schoon met een zoutoplossing. Dit doe je middels je handen te wassen met een antibacteriële zeep. Schud de zoutoplossing goed en spray de oplossing op een wattenstaafje. Haal dit wattenstaafje langs de gaatjes van de piercing. Draai het sieraad niet rond maar beweeg met de lengte van het staafje of de vorm van het ringetje mee.

* Bij het schieten van oorlelgaatjes met een schietpistool, sluit de oorbel met een vlinderachterkantje. Let dan goed op dat er geen vuilophoping op dit achterkantje ontstaat. Ga er dagelijks goed met een wattenstaafje met zoutoplossing langs om overtollig wondvocht te verwijderen.

* Bij het schieten van oorlelgaatjes met een schietpistool; houd je even goed in de gaten dat je nog voldoende ruimte hebt in het sieraad. Een schietoorbel heeft twee ‘standjes’. Houd dus in de gaten dat het niet al te strak is.

* Vermijdt de eerste 2 maanden contact met zwemwater en maak geen gebruik van zonnebank of stoombaden/sauna. Dit om infectie te voorkomen.

* Druppel geen wonddesinfectie op de wond. Dit is te heftig voor het helende weefsel en houd de wond onnodig lang open.

*Bij Queen of Rings krijg je 9 maanden gratis verzorging en advies. Dit houdt in dat je altijd langs mag komen om je piercing na te laten kijken. In een geval van een ontsteking of keloïd zullen we je doorverwijzen naar je huisarts. Je bent bij ons altijd welkom voor advies!