Nazorg Orale Piericings

NAZORG ORALE PIERCINGS

Je zojuist geplaatste piercing zal ongeveer een week gevoelig zijn of een beetje pijn doen. Na de eerste week is de ergste gevoeligheid weg. Indien dit niet het geval is, adviseren we je contact met Queen of Rings of je huisarts op te nemen.

Een orale piercing geneest doorgaans een stuk sneller dan een piercing op een andere plek. Dit betekend echter niet dat het niet kan gaan irriteren of ontsteken. Voor een zo voorspoedig mogelijk genezingsproces is het erg belangrijk dat je je aan onderstaande richtlijnen houd:

* Na het eten, drinken, roken of ander oraal contact de mond spoelen met alcoholvrij mondwater (Op basis van Chloorhexidine. Gebruik dit mondwater niet puur maar leng dit 50% aan met kraanwater.

* Direct na het piercen kan de gepiercete plek flink opzwellen. Als je een te kort staafje hebt, is de kans op infecties en complicaties groter. Houd dus goed in de gaten of je nog voldoende ruimte hebt. Mocht je piercing te strak komen te zitten, dan is het noodzaak zo snel mogelijk bij Queen of Rings langs te komen om een langer sieraad te laten plaatsen.

* Pas op met voedselallergie of overgevoeligheid, zelfs al is het maar heel licht want een wondje is natuurlijk nóg gevoeliger dan normaal.

* Een pijnstiller kan helpen tegen pijn in de eerste week.

* Vermijd kussen en orale seks tijdens het genezingsproces;

* Vermijd alcohol, cola, zuivelproducten en heet of pittig eten of drinken i.v.m. zwelling en infectiegevaar.

* Probeer zoveel mogelijk van het sieraad af te blijven. Door het sieraad veel te bewegen of tussen je tanden door te halen beschadig je het tandglazuur en je weefsel.

*Verwijder het sieraad nooit zelf. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding of uitgroeiverschijnselen altijd contact op met Queen of Rings of je huisarts.

* Poets regelmatig de tanden, bij voorkeur met een tandpasta op basis van zoutoplossing, en gebruik zo nodig mondwater op basis van een chloorhexidineoplossing.

* Bij een lip piercing, vermijd crème, lippenbalsem en lipstick gedurende de genezing wegens infectiegevaar.

* De napijn en zwelling van een tongpiercing kunnen flink tegenvallen. Je kunt last krijgen van je klieren en oorpijn. Een pijnstiller biedt dan natuurlijk een uitkomst. Daarnaast zou je de piercing met ijsblokjes of waterijsjes kunnen koelen. Dit koelen gaat de zwelling ook iets tegen.

* Bij een smiley of frowney piercing is het erg belangrijk dat je tijdens het tandenpoetsen het sieraad optilt zodat je niet hard over het sieraad heen poetst. Daarnaast is het erg belangrijk op te letten met het afhappen van hard voedsel (b.v. appels/harde broodjes).

* Bij een tong of lippiercing is het aan te raden na 2/3 weken een korter staafje aan te schaffen en te laten plaatsen.

Gemiddelde geneestijd per piercing:

* tong: 2-8 weken
* venom: 2-3 maanden
* tongweb: 2-8 weken
* smiley/frowney: 2-6 weken
* labret/side lip: 2-3 maanden
* medusa: 3-6 maanden
* monroe/madonna: 2-3 maanden
* cheek: 6-12 maanden